on air

Karnaval-Raddiokwis

Speelde mee mè onze kwis? Ten moede hieronder de 20 vraugen invullen + lesteren tussen 8 en 9 vé de bonusvraugen. En ten alles instieren vé 21u15! Rond kwart vé 10 mauken we bekend wie da allemau gewonnen eit.

(Groeps)Naam:
Email:
Telefoon:

1. Wat is een OLG?2. Welke artiest kwam nog niet optreden op de Opwijkse Prinsverkiezing?3. In welk jaar was er voor het eerst raddio Oppèk?4. Waar vond de allereerste Prinsverkiezing plaats?5. Wat is het grootste aantal kandidaten(duo's) dat ooit meedeed in 1 prinsverkiezing?6. Om welk uur vertrekt in Opwijk de reclamestoet, gevolgd door de karnavalstoet?7. Wie was de eerste Prins Karnaval van Opwijk?8. Waarom speelt het getal '11' een belangrijke rol in het Opwijks karnaval?9. Op welke frequentie zond raddio Oppèk nog niet uit?10. Welk nummer won in 2018 de eerste 'Gouden plaat' van raddio Oppèk11. Welke OKV won tot nu toe het meeste keer het eindklassement van de stoet?12. Welke Aalsterse groep liep nog nooit mee in de Opwijkse stoet?13. Opwijk kende door de jaren heen meer dan 30 karnavalgroepen. Welke van onderstaande groepen bestond niet?14. Welk nummer stond op 1 in de vorige editie van den Oppèkse SUPER50 (2019)?15. Welke groep bracht de vete tussen Opwijk en Merchtem terug tot leven me 'At Oppèk ni gescheet’n, Mercht’n ou gien eet’n'16. Welke (kandidaat) Prins(es) Karnaval bracht de nummers 'Stekezot' en 'Tis marginal' uit?17. In 2016 bracht Prins Hannes de wereldhit 'Stem op mij'. Vul aan: 'Stem op mij, ...'18. Wie bepaalt in Opwijk de punten voor het eindklassement van de stoet?19. Hoe start op maandag de Voil Jeanettenstoet?20. Om de 2 jaar is het kinderkarnaval in Opwijk. In 2019 namen 8 scholen deel en dus ook heel wat kinderen. Hoeveel ongeveer?
Antwoord bonusvraag 1:
Antwoord bonusvraag 2:
Antwoord bonusvraag 3:
Antwoord bonusvraag 4:

Schiftingsvraag: Hoeveel meter stoet stond er officieel opgesteld in de laatste karnavalstoet (2019). (achtergrond: alle officieel deelnemende groepen moeten op voorhand doorgeven hoeveel meter plaats ze nodig hebben voor de opstelling)
meter

Karnaval-Raddiokwis